Çardak Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Kebap Tarifleri

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta Kebap Tarifleri 
Malzemeleri:
  • 300 gram kuzu eti
  • Bir tane soğan
  • İki tane havuç
  • İki tane biber
  • Taze sarımsak
  • Bir kase mantar
  • Bir çorba kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Domates
  • Kaşar peyniri
Krebi için:
  • 1.5 su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki yumurta
  • İki su bardağı un
  • Tuz
Yapılışı:
Etleri minik küpler halinde doğrayarak sıvı yağda bir süre kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin. Bir süre kavrulunca mantarları da doğrayarak ekleyin. Daha sonra salça ve domatesleri de ekleyerek pişirebilecek kadar az su ile pişmeye bırakın.

Krebi için süt, sıvı yağ, un ve tuzu karıştırma kabına alarak çırpın. Yağlanmış krep tavasında kreplerinizi pişirin.

Pişirdiğiniz krebi tezgaha yayın. İçine hazırladığınız etli karışımdan koyarak kenarlarını kapatın. Düzgün tarafı üste gelecek şekilde az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir dilim domates ve kaşar peyniri rendesi koyarak peynirler eriyene kadar pişirin.