İrmik Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Tarifleri
Malzemeleri
Malzemeleri
- 125 gram margarin
- Yarım kilo irmik
- İki su bardağı su
- Yağ
- Tuz
- 250 gram kıyma
- Bir tane soğan
- Kimyon
- Bir kahve fincanı dolmalık fıstık
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
İrmiği bir kaba boşaltın, içine eritilmiş margarin, tuz ve bir su bardağı su katıp, karıştırın. Üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın.
İrmiği bir kaba boşaltın, içine eritilmiş margarin, tuz ve bir su bardağı su katıp, karıştırın. Üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın.
Diğer yanda kıymayı, rendelediğiniz soğanla az yağda kavrun. İçine fıstık, tuz, ve baharatları koyup, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Dinlendirdiğiniz irmik hamurunu bir bardak su takviyesi ile tekrar yoğurun. Hamur haline getirdiğiniz irmikten küçük parçalar alıp avuç içinizde açın ve içine soğutulmuş kıymadan koyup köfte gibi hazırlayın. Tavada, kızgın yağda altı üstü pembeleşinceye dek kızartın. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.