Kırşehir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo ince çekilmiş yağsız kıyma
- Yarım kilo ince bulgur
- İki tane orta boy kuru soğan
- Beş bardak et suyu
- Bir tane yumurta
- bir kaşık salça
- Bir kaşık tereyağ yada margarin
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tozbiber
Yapılışı
Soğanlardan biri incecik kıyılır. Kıyılan soğan, kıyma ve bulgur güzelce karıştırılır. Bu karışıma yeteri kadar tuz ve biber ilave edildikten sonra yoğrulmaya başlanır. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulur. Bulgurun çabuk yumuşaması için istenirse bir miktar su eklenebilir. Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta ilave edilerek bir süre daha yoğrulur.
Soğanlardan biri incecik kıyılır. Kıyılan soğan, kıyma ve bulgur güzelce karıştırılır. Bu karışıma yeteri kadar tuz ve biber ilave edildikten sonra yoğrulmaya başlanır. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulur. Bulgurun çabuk yumuşaması için istenirse bir miktar su eklenebilir. Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta ilave edilerek bir süre daha yoğrulur.
Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile yuvarlak köfteler yapılır.Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır. Orta ateşte 25-30 dakika pişirilir.
Bu arada diğer soğanda incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağ ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelerin üzerine serpilir. Biraz dinlendirildikten sonra servise hazırdır.