Yoğurtlu Kabak Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi

Yoğurtlu Kabak Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo kabak
  • 300 gram kıyma
  • İki tane kuru soğan
  • İki tane domates
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Üç yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir kase yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Tuz
Sos İçin:
  • Tereyağı
  • Pulbiber
Yapılışı:
Tavayı ocağa koyup yağı, yemeklik doğradığımız kurusoğanları, kıymayı ilave edip soteliyoruz.
Domatesin kabuklarını soyup kuş başı doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz.
Pulbiberi, tuzu, dereotunu, maydanozunu katıp hepsini karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz.
Tencereye su koyup kaynatıyoruz. Tuz atıyoruz.
Kabakları tuzlu suda haşlıyoruz.
Borcama dizip içlerini kıymalı harçtan koyuyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Diğer tarafta tavaya tereyağını eritip pulbiberi ilave edip sos hazırlıyoruz.
Hazırladığımız sosu yoğurdun üzerine gezdirip servis yapıyoruz.