Etli Brüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi

Etli Brüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • 300 gram kuşbaşı et
  • Yarım kilo bürüksel lahanası
  • 15 tane arpacık soğan veya
  • Bir tane kuru soğan
  • İki tane domates
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir çay fincanı nohut
  • Bir tatlı kaşığı reyhan
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
  • Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı, kuşbaşı eti koyup soteliyoruz.
Kare şeklinde kestiğimiz kurusoğanı veya arpacık soğanları soyup ilave ediyoruz.
Salçayı, pulbiberi katıp karıştırıyoruz.
Domatesin kabuklarını soyuyoruz, küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
2 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Arpacık soğanlar ve eti biraz pişirip bürüksel lahanasını ilave ediyoruz.
Haşlanan nohutu, reyhanı, tuzunu katıp kısık ateşte bürüksel lahanası pişene kadar pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.