Etli Brüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:- 300 gram kuşbaşı et
- Yarım kilo bürüksel lahanası
- 15 tane arpacık soğan veya
- Bir tane kuru soğan
- İki tane domates
- Bir yemek kaşığı salça
- Bir çay fincanı nohut
- Bir tatlı kaşığı reyhan
- Bir çay kaşığı pulbiber
- İki yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
- Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı, kuşbaşı eti koyup soteliyoruz.
Kare şeklinde kestiğimiz kurusoğanı veya arpacık soğanları soyup ilave ediyoruz.
Salçayı, pulbiberi katıp karıştırıyoruz.
Domatesin kabuklarını soyuyoruz, küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
2 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Arpacık soğanlar ve eti biraz pişirip bürüksel lahanasını ilave ediyoruz.
Haşlanan nohutu, reyhanı, tuzunu katıp kısık ateşte bürüksel lahanası pişene kadar pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.