Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi

Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • İki su bardağı barbunya 
  • Bir litre sıcak su
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tane orta boy patates
  • Bir tane ortaboy havuç
  • Bir tane büyük boy kuru soğan
  • İki-üç diş sarımsak
  • Birçay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
  • 1,5 litre sıcak su
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  •  Tuz
Yapılışı:
Bir gece önceden barbunyaları ayıklayıp yıkayın.
1 litre ılık suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın ve barbunyaları geceden bu suyun içinde ıslatın.
Soğanları yemeklik doğrayın. Patatesi ve havucu temizleyip fındık büyüklüğünde doğrayalım.
Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğan, patates ve havuçları kavuralım.
Ayrı bir yerde sıcak suyunuzu hazırlayın.
Salçayıda ilave edin. Beraberce 3-4 dakika kadar kavurun.
Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, doğranmış sarımsakları ilave edip, 2-3 kez daha karıştırın.
Daha sonra sıcak suyunu koyun. Karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın .
Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin.
Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın.
Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.
Sıcak olarak servis edin.