Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemelerı:- İki su bardağı kuru fasulye
- 250 gram kuşbaşı et
- Bir tane kuru soğan
- Bir yemek kaşığı salça
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- Bir çay kaşığı pulbiber
- Üç yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı:
Fasulyeyi ıslatıyoruz.
Tencereye fasulyeleri koyup üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz.
Fasulyeler biraz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Diğer tarafta güvece sıvıyağı, kuru soğanı yemeklik doğrayıp eti ilave ediyoruz.
Sotelemeye devam ediyoruz.
Salçayı, biber salçasını, pulbiberi ilave edip bir iki karıştırıp suyunu ilave ediyoruz.
Kaynamaya başlayınca kuru fasulyeyi ilave edip kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Tuzunu koyuyoruz.
5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz.
NOT: Eti önceden haşlayabilirsiniz.