Güveçte Mantar Sote Nasıl Yapılır Tarifi

Güveçte Mantar Sote Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • Yarım kilo mantar
  • Üç tane yeşil biber
  • İki tane orta boy kuru soğan  
  • Üç tane domates
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Üzeri için maydanoz
Yapılışı:
Eti tencereye koyup haşlıyoruz.
Güvece sıvıyağı, piyazlık doğranan kuru soğanı koyarak  soteliyoruz.
Üzerine eti ilave ediyoruz.
Bir iki karıştırıp yeşil biberleri ilave ediyoruz.
Bütün malzemeler sotelendikten sonra pulbiberi, domatesi ilave ediyoruz.
Bir iki taşım kaynayınca mantarları ilave ediyoruz.
Tuz, kekik ve karabiberi ilave edip kısık ateşte mantarlar pişene kadar pişiriyoruz.
Maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapıyoruz.