Portakal Soslu Izgara Balık Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri - Kişi başına 300-400 gram temizlenmiş balık çinakop, lüfer, çupra, fleto halinde palamut vb
- Kişi başına bir orta boy soğan
- Tuz
- Bir tane limon
- Bir tane portakal
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
Sosunun hazırlanması için tercihen ekşi bir portakal ile bir limonun suyu süzülür. Tuz ve karabiber eklenir. Zeytinyağı azar azar akıtılıp, tahta kaşıkla hafif dövülerek yedirilir.
Soğanlar piyaz doğranır. Bir kısmı çukur bir tabağın altına döşenir. Balıklar ızgarada pişirildikten sonra soğanların üstüne yerleştirilir. Araları yine soğan piyazı ile beslenir. Balıkların ve soğanların üzerine dikkatlice sos gezdirilir. Servise sunulur. Bu sos, balığa ve özellikle soğan piyazına zarif bir lezzet ekleyecektir.