Salçalı Uskumru Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri
- 1.5 kilo uskumru balığı
- Yedi çorba kaşığı tereyağı
- Üç tane defne yaprağı
- Üç su bardağı su
- Bir tane kereviz
- Dört tane domates
- Bir tane soğan
- Bir tane havuç
- Bir tane limon
- Bir demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
Balıkları temizleyin, yıkayıp tuzladıktan sonra fırın tepsisine dizin.
Sebzeleri ayıklayın, yıkayıp, iri parçalar halinde doğrayın.
Tuz, biber, tereyağı, su ve defne yapraklarını ilave edin.
Orta hararetli ateşte sebzeler pişinceye dek kaynatın.
İnce delikli bir süzgeçten geçirip, balıkların üzerine boşaltın.
Maydanozu kıyıp, üzerlerine serpin. Her bir balığın üzerine yarım limon dilimi koyun.
Orta hararetli fırında 40-45 dakika kadar pişirip, servis yapın.
Sebzeleri ayıklayın, yıkayıp, iri parçalar halinde doğrayın.
Tuz, biber, tereyağı, su ve defne yapraklarını ilave edin.
Orta hararetli ateşte sebzeler pişinceye dek kaynatın.
İnce delikli bir süzgeçten geçirip, balıkların üzerine boşaltın.
Maydanozu kıyıp, üzerlerine serpin. Her bir balığın üzerine yarım limon dilimi koyun.
Orta hararetli fırında 40-45 dakika kadar pişirip, servis yapın.