Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:- Bir kilo karaciğer ve akciğer
- İki tane kuru soğan
- Üç adet domates
- İki tane yeşil biber
- Bir tutam maydanoz
- Bir tatlı kaşığı fesleğen
- Bir çay kaşığı pulbiber
- Bir çay kaşığı karabiber
- İki yemek kaşığı sıvıyağ
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Ciğerleri küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Yıkayarak süzgeçle süzün.
Ciğerleri tencereye koyup bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
Ciğerleri tencereye koyup bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
İçine yağı, kuru soğanı karıştırıp soteleyin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Yeşil biberi ince ince doğrayıp, ciğerlere ilave edin.
15-20 dakika kısık ateşte piştikten sonra fesleğeni, karabiberi, pulbiberi, maydanozu ilave edip karıştırın.
5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
Yemek servise hazır...
Yemek servise hazır...