Soslu Tavuk Baget Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilo tavuk baget
- Dört yemek kaşığı yoğurt
- İki yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Kekik
- Sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Yarım limonun suyu
Tavuk butlarını güzelce temizleyip yıkayın.
Bir süzgece koyarak suyu iyice süzülene kadar bekletin.
Bir kap içinde; salça, yoğurt ve zeytinyağını karıştırılarak sos haline getirilir.
Hazırladığınız sosun içine sarımsağı rendeleyip ilave ederek karıştırın.
Kekik, toz biber, pul biber ve tuzu ilave ederek karıştırın.
Limonu da üzerine sıkarak güzelce karıştırın.
Hazırladığınız sosa bagetleri bulayıp fırın tepsisine dizin.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin.
Yanına elma dilimi şeklinde kestiğiniz patatesleri ilave edebilirsiniz.