Hamsili Patates Dolması Tarifi
Malzemeleri
- Yarım kilo hamsi
- 1,5 kilo patates
- Yarım kilo domates
- Yarım kilo kuru soğan
- Maydanoz
- Kırmızı biber
- Salça
- Tuz
Yapılışı:
Hamsilerin kılçıklarını güzelce çıkararak temizleyin.
Hamsileri tuzlayın.
Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın kırmızı biber ilave ederek karıştırın.
Zevkinize göre başka baharatları da ilave edebilirsiniz.
Domatesleri yuvarlak şekilde doğrayın.
Hamsileri içi oyulmuş patatesin içine doldurun.
Üstüne soğan maydanoz baharat karışımından koyun.
Üstünü domatesler kapatın ve bir tepsiye dizin.
Tepsiye biraz su koyun orta hararetli bir ocakta 15-20 dakika pişirin.
Patateslerin üstüne suda erittiğiniz salçayı dökün.
Tepsiyi sıcak fırına sürerek 20 dakika pişirin.