Ankara Muhallebisi Tarifi
Malzemeleri:
- Bir litre süt
- Bir su bardağı şeker
- Beş kaşık un
- Vanilya
- 100 gram margarin
- Yarım paket petibör bisküvi
- Çilek sos yada reçeli
- Bir paket kremşanti
Yapılışı
Şeker ve unu karıştırın, sütü ilave edip pişirmeye başlayın.
Pişmesine yakın vanilya ve yağı ekleyip pişirmeye devam edin.
Petibör bisküvilerini güzelce ezin ya da rondodan geçirip tepsinin altına serin.
Pişirdiğiniz muhallebiyi kaşık kaşık ve yavaş yavaş bisküvilerin üzerine yayın.
Soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine sürün.
Dolapta bekletip dinlendirdikten sonra kare şeklinde dilimleyin.
Spatula yardımı ile dilimi ikiye katlayın, böylece kremşantinin arada kalmasını sağlayın.
Üzerine çilek sos ya da çilek reçeli döküp servis yapın.