Ciğer Sote Tarifi Ciğer Sote Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Ciğer Sote Tarifi 
Malzemeleri:
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • İki tane orta boy soğan
  • 400 gram ciğer
  • İki tane domates
  • Dört diş sarımsak
  • 6-7 dal maydanoz
  • İki tane yeşil sivri biber
  • Baharatları zevkinize göre ekleyebilirsiniz (Tuz, pul biber, kekik...)
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı 
Geniş bir tavaya ya da tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağını alın.
Zeytinyağını kızdırıp söğüş şeklinde büyük büyük doğradığınız soğanları ekleyip 1-2 kez karıştırın.
Üzerine ince ince doğradığınız sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştiğinde yarısını servis yapacağınız tabaklara paylaştırın.
Tavada kalan yarısının üzerine de yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız yeşil biberleri ekleyin.
1-2 dakika bu şekilde orta ateşte pişirin ve üzerine kuşbaşı doğranmış ciğerleri ekleyin.
Ciğerleri ekleyip 4-5 dakika renk değiştirene kadar karıştırarak kavurun.
Ciğerler pişince üzerine küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin.
Bu aşamada damak zevkinize göre baharatları ekleyin.
Sote salçasız olduğu için ben pul biber ve tat vermesi açısından kekik kullanabilirsiniz.
Zevkinize göre baharatları değiştirebilirsiniz.
Domatesler yumuşayınca ciğer soteyi ocaktan alın ve soğan bulunan servis tabaklarına paylaştırın.
Üzerine ince kıydığınız maydanoz serpiştirip servis yapın.