- 375 gram tereyağı
- Beş bardak un
- Bir tatlı kaşığı maya
- Bir yemek kaşığı krem şanti
- İki yumurtanın sarısı
- 100 gram iri taneli toz şeker
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.
Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.
Sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde 20 dkika bekletin.
Hamuru yarım santim kalınlığında açın.
6, 5 cm çapında yuvarlak halkalar olacak şeklinde bardakla kesin.
Ortasını halka olacak şekilde delin. (ortası delikli kandil simidi gibi)
Halkaları tabanı yağlanmış ya da yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin.
Yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.
175 derece ısıda 12-15 dk. pişirin.
Soğumaya bırakın.