Malzemeleri:
- Bir kahve fincanı soğuk su
- Bir tatlı kaşığı türk kahvesi
- Zevkinize göre şeker
Türk Kahvesini yaparken mutlaka soğuk ve hazır su kullanın.
Çeşme suyunda bulunan klor Türk Kahvenizin yeterince iyi olmamasına neden olabilir.
Türk kahvesi için mümkünse bakır cezve kullanın.
Cezveye önce suyu ekleyin.
Ardından kahveyi ve şekeri ekleyin ve 1-2 kez karıştırıp kısık ateşteki ocağa koyun.
Kahveyi kesinlikle kısık ateşte pişirin.
Kahvenin tadını bulması için kısık ateşte pişirmek şart.
Türk Kahve kısık ateşte köpürmeye başlayınca üzerinden tatlı kaşığıyla alıp kahve fincanlarına aktarın.
Bu işlemi cezvede köpük azalana kadar 2-3 kez yapın.
Köpükleri aldıktan sonra cezvede kalan kahveyi 1-2 taşım kaynatarak kahve fincanlarına dökün.