- Bonfile
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Tereyağı
Yapılışı
Dinlenmiş ve oda sıcaklığındaki bonfilelerin üzerinde hafiften zeytinyağı dökün.
Üzerine karabiber serpiştirin.
Fırça yardımıyla karabiber ve zeytin yağını iyice yayın.
Üzerine hafiften tuz dökün, mümkünse kaya tuzu kullanın.
Aynı işlemi bonfilelerin ters tarafı için de uygulayın.
Tavayı boş bir şekilde ocağa koyup, altını yakın.
Tavanın iyice kızdığından emin olduktan sonra bonfileleri birbirine değmeyecek şekilde tavaya dizin.
Üzeri yağlı olduğu için tavaya ekstradan yağ koymanıza gerek yoktur.
Bonfilelerin bir tarafı piştiğinde ters tarafını çevirin ve aynı şekilde pişirin.
Bonfileler pişerken her tarafının eşit pişmesi için ara ara çatal yardımıyla üstüne hafiften bastırabilirsiniz. Bonfilelerin gerçek tadını almak istiyorsanız çok fazla pişirmemeniz gerekiyor.
Bonfileleri içindeki buharın bonfileye tekrardan sinmesi ve bonfileyi yumuşatması için birkaç dakika bekletin.
Üzerine hafiften tereyağı sürün ve bu güzel tadın etinize sinmesini sağlayın.