Kaburga Dolması Tarifi


Kaburga Dolması Tarifi 
Malzemeleri
  • Bir kilo tek parça kuzu kaburgası  
  • Bir çay bardağı pirinç
  • Bir tane adet orta boy soğan
  • Bir kahve fincanı badem
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • İki adet orta boy domates
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tane yeşil biber
Yapılışı
Kaburga dolması için bir gün önceden bademleri ıslatın.
Kaburga dolmasını yapmak için önce bıçağın ucuyla kaburga ile et arasını yavaş yavaş açın. 
Yapacağınız zaman ıslattığınız bademlerin dış kabuğunu soyun ve beyaz bademler elde edin. 
Pirinçleri yıkayın. 
Ayrıca soğan, biber ve domatesleri de yıkayın, doğrayın. 
Kaburga hariç diğer tüm malzemeleri karıştırın.
Bıçakla arasını açtığınız kaburganın içerisine karışımı doldurun. 
Kaburganın kestiğimiz kısmını temiz bir iğne-iplik yardımıyla dikin. 
Kaburgayı tencereye koyun ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. 
Bu sırada biraz da tuz ekleyin. 
Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirin. 
Piştikten sonra iplikleri çıkartarak kaburga dolmasını servis yapın.