Kuru Baklava Tarifi
Malzemeleri
- Bir paket baklava yufkası
- 200 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
- Bir su bardağı şeker
- İki çorba kaşığı buğday nişastası
- Şerbeti için
- İki su bardağı şeker
- Üç su bardağı su
Yapılışı
Aralarına nişasta serpilmiş baklavalık yufkaların 3 tanesini üst üste koyun.
Üzerine bolca ceviz serpin.
Oklava yardımıyla sarıp küçük bir tepsi büyüklüğünde büzdürün ve yufkayı tepsiye yerleştirin.
Bir kabın içinde şerbetini hazırlayın.
Tereyağını da eritip tepsideki baklavaların üzerine sıcak dökün.
200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alıp az miktarda şerbeti döküp çektirin.
10 dakika kadar da fırına verip kurutun.