Kısır Tarifi


Kısır Tarifi 
Malzemeleri
  • Dört çay bardağı köftelik bulgur
  • İki tane salatalık
  • Dört tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 5-6 tane yeşil soğan
  • 2-3 dal fesleğen
  • İki diş sarımsak
  • Dört tane arpacık soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Baharatlar (tuz, pul biber, karabiber)
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 çay bardağı sıcak su
Yapılışı 
Geniş bir kaba ya da tepsiye, köftelik bulguru boşaltın. 
Üzerine sıcak suyu döküp, yaklaşık 5 dakika yumuşaması için bekletin.
Bulgur hafiften yumuşayınca üzerine ince ince doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları ekleyip, bastırarak yoğurmaya başlayın. 
Soğanlar iyice ezildiğinde salçaları ekleyin ve yoğurmaya devam edin. 
Salçalar iyice harmanlandığında ince ince doğradığınız maydanoz, nane, yeşil soğan, fesleğen, salatalık ve domatesleri ekleyin.
Malzemeleri 1-2 karıştırdıktan sonra üzerine damak zevkinize göre baharatları ekleyin. 
Ardından zeytinyağını ve nar ekşisini de (limon suyu da olabilir) malzemelerin üzerine gezdirerek dökün.
Son eklediğiniz malzemelerle birlikte tüm malzemeleri 1-2 karıştırıp, harmanlayın. 
Kısır servise hazır. 
Yanına domates, salatalık, turşu, marul ya da asma yaprağı ile servis yapabilirsiniz.