Malzemeleri:
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 tane domates
- 2 tane havuç
- 2 tane kuru soğan
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı tuz
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı soğuk su
Hamur malzemelerini karıştırın.
Suyu azar azar ekleyerek elinizde yapışmayan kıvamda yoğurun.
Kuru soğanı ay şeklinde doğrayarak tereyağında kavurun.
Etleri ekleyip suyunu çekene kadar soteleyin.
Rendelenmiş domatesi, baharatı ve dilimlenmiş havucu ekleyerek 5 dakika kavurun.
Üzerine 1 çay bardağı su koyarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hazırladığınız hamuru unlanmış tezgâhta yarım parmak kalınlığında açarak yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Ortasına harcı koyun ve yemeğin üzerini hamurla kapatın.
160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.