Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeleri
- Bir kilo pırasa
- Bir tane orta boy soğan
- Bir tane orta boy havuç
- İki kahve fincanı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Bir çorba kaşığı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Pırasaların püskülünü ve yeşil kısımlarını keserek başa yemek yapmak için ayıklayın.
Geri kalan saplarını 4'er santim uzunluğunda verev kesin, yıkayın.
Soğanı piyaz soğanı gibi doğrayın, havuçları dilimleyin.
Bir tencerede yağı eritip soğan ve havuçları katarak, birkaç dakika çevirin.
Pırasayıda katıp zaman zaman pırasaları dağıtmadan 7-8 dakika kavurun, sonra suyunu, tuzunu limon suyunu katarak 30 dakika pişirin.
Islatılmış pirinci susuz olarak katın, 20 dakika daha pişirip ateşten alın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder