Tavuk Güveci Tarifi
Malzemeleri:
- Bir tane tavuk göğsü
- yarım demet maydanoz sapı
- Bir tane havuç
- 1 su bardağı bezelye
- İki tane patates
- Bir tane soğan
- Karabiber
- Tuz
- 1 çorba kaşığı Teremyağ
- Bir tane soğan
- İki çorba kaşığı un
- Bir su bardağı tavuk suyu
- İki çorba kaşığı krema
- Bir çorba kaşığı hindistan cevizi
- Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Tavuk etlerini, maydanoz sapları ve baharatlarla birlikte haşlayıp didin.
Aynı suda küçük doğranmış sebzeleri 3 dakika kaynatın, bezelyeyi katın.
5 dakika daha pişirip süzün. Tavuk etiyle sebzeleri karıştırın, güveç kaplarına paylaştırın.
Sosu için, soğanları Teremyağde kavurun.
Unu ekleyip 2 dakika daha karıştırın, tavuk suyunu, kremayı, hindistan cevizini ekleyin, koyu bir kıvam alana dek pişirin.
Güveçlerin üzerine sosu gezdirip. 200 derecelik fırında pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder