Oktay Usta Portakallı Islak Kek Tarifi


Oktay Usta Portakallı Islak Kek
Malzemeleri: 

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu

Sos İçin
Portakal suyu tavaya alınır.
Üzerine dilimlenmiş portakal alınır.
Kıvamını bağlamak için nişasta ilave edilerek pişirilir.
Kekin ilk sıcaklığı çıkınca sosu üzerine dökülerek servis yapılır.


Yapılışı
Yumurtalar karıştırma kabına alınır.
Üzerine toz şeker alınır bir süre çırpılır.
Süt, sıvı yağ ve toz şeker de eklenir ve bir güzel karıştırılır.
En son un ve kabartma tozu karıştırılarak ilave edilip karıştırılır.
Hamur kek kalıbına alınarak 170 derecelik fırında orta katta pişirilir.
Pişince kek ters çevrilip portakal suyunun yarısı ile ıslatılır.

Hiç yorum yok :