Urfa Yöresi Lahmacun Tarifi
Malzemeleri
Malzemeleri
Hamuru İçin
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 150 gram yoğurt (yaklaşık 1 su bardağı)
- 1/4 su bardağı ılık su
İç İçin
- 400 gram kıyma
- 2 tane soğan
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 bardak su
- 1 adet domates
Not: İsteğe göre koyun eti kullanabilirsiniz. Koyun eti yağlı olduğundan lahmacuna ayrı bir tat verir. Biberde ekleyebilirsiniz.
Hamur Yapımı
Hamur malzemelerini karıştırıp bir hamur yoğuralım.Yaklaşık 40 dakika mayalandıralım.
İç Yapımı
Kıyma dışındaki bütün malzemeleri robottan geçirelim.
Robottan geçen malzemeler ve kıymayı iyice yoğurup harç haline getirelim.
Yapılışı
Mayalanan hamuru incecik açıp fırın tepsilerine yayalım.
Üzerine hazırlamış olduğumuz harçtan sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında 10-15 dakika pişirelim.
Lahmacunumuz servise hazır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder