Malzemeleri:
Öncelikle bir hamur yoğurma kabında yağı ve şekeri iyice karıştırın.
Yumurta sarılarını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
Vanilyayı kabartma tozunu ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Orta derece ısılı fırında 25 dakika pişirin. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırın.
20 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyin ve ateşten alın.
Soğutun.
Fırından çıkarttığınız sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra ikram edin.
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 5 yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 limon kabuğu
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Öncelikle bir hamur yoğurma kabında yağı ve şekeri iyice karıştırın.
Yumurta sarılarını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
Vanilyayı kabartma tozunu ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Orta derece ısılı fırında 25 dakika pişirin. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırın.
20 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyin ve ateşten alın.
Soğutun.
Fırından çıkarttığınız sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra ikram edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder