Peynirli Tava Böreği Tarifi Peynirli Tava Böreği Nasıl Yapılır



Peynirli Tava Böreği Tarifi
Malzemeler:

  • 3 adet hazır yufka
  • 150 gr lor peyniri
  • 150 gr tulum peyniri
  • 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
  • 1 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış)
  • 1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • ½ çay bardağı + 4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Geniş bir kasede peynirleri ve yeşillikleri karıştırınız.
Diğer tarafta çukur bir kapta yumurtaları iyice çırpınız.
Sütü ve ½ çay bardağı zeytinyağını ilave ederek karıştırınız.
Teflon tavayı 2 çorba kaşığı yağ ile yağlayınız ve bir adet yufkayı artan kısımları her taraftan eşit taşacak şekilde ortalayarak tavaya yerleştiriniz.
Üzerine yumurtalı karışımdan fırça ile ve bol bol sürünüz.
Yufkalardan birini ikiye böldükten sonra tavaya buruş buruş bir şekilde yerleştiriniz ve yumurtalı karışımdan fırça ile ve bol bol sürünüz.
Diğer yarım yufkayı da aynı şekilde tavaya yerleştiriniz ve peynirli karışımın tamamını serperek koyunuz.
Üçüncü yufkayı da aynı işlemleri uygulayarak yerleştiriniz.
Son olarak tavadan sarkan kenarları ortaya doğru tavaya alınız.
Tavayı ocağa koyunuz ve üstü kapalı olarak kısık ateşte altı kızarana kadar pişiriniz.
Altı kızarınca böreği tavadan alınız ve kalan 2 çorba kaşığı yağla tavayı tekrar yağlayarak böreğin üstünü alta gelecek şekilde tavaya yerleştiriniz.
Altı kızarana kadar pişiriniz. 

Hiç yorum yok :