Malzemeleri:
- 400 gram margarin
- 200 gram tereyağı
- 1000 gram Un
- 50 gram maya
- 50 gram toz şeker
- 20 gram tuz
- 10 gram mahlep
- 3 adet yumurta
- 2 litre su
- 200 gram pekmez
- 200 gram nişasta
- 1 tutam çörek otu
- Beyaz susam
Hazırlanışı
Su, nişasta ve pekmezi derin bir kapta iyice karıştırarak harmanlayın.
Unu tezgahın üzerine dökerek ortasını havuz biçiminde açın.
Şeker, tuz, yumurta, yağ ve mahlebi ilave edin.
Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurup 5 dk. dinlendirin.
Bıçakla küçük parçalara bölüp ortalama kırk adet olacak şekilde halka biçiminde yuvarlayın.
20 adedinin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
200- 210°C'lik fırında pembeleşinceye dek pişirin.
Kalan 20 halkayı önceden hazırladığınız su, nişasta, pekmez karışımına batırıp üzerlerine bolca susam serpin. Tepsiye dizerek 200°C'lik fırında pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder