Çiğ Börek Tarifi
Malzemeleri
- 250 gram kıyma
- 3 su bardağı un
- 1 soğan
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
- Tarif
Adım 1
Unu bir kaba koyun, içine bir miktar tuz ekleyin. Ortasına havuz açıp çok az ılıtılmış su hafif hafif ekleyerek yoğurun, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamuru tezga zeminine koyup kabı da üzerine kapatıp, dinlenmeye bırakın.
Adım 2
Soğanları bir kaba rendeleyin ,içersine tuz ve karabiberi ilave edin ve kıymayı ekleyerek yoğurun.
Adım 3
Dinlendirdiğiniz hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler yapıp, düz bir zeminde kahvaltı tabağı büyüklüğünde yufkalar açın , ve yufkanın yarı tarafına hazırladığınız kıyma harcından sürün. Son olarak kıymasıs kısmı alıp, kıymalı olan tarafın üzerine kapatın.
Adım 4
Bu işleme hamurlarınız bitene kadar devam edin. Geniş bir tavaya yağ koyup kızdırdıktan sonra börekleri kızartın. Dikat edin çok kızarmasınlar. Kızarttıklarınızı kapaklı borcama koyarsanız yumuşak olur. Ilık servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder