Paskalya Çöreği Tarifi
Malzemeleri:
- 4 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket maya
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- 2 kahve fincanı süt
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Yeterince kırık fındık
Yapılışı:
2 kahve fincanı ılık süte 1 çay kaşığı şeker ve maya konur(şeker mayanın hızlı çalışması içindir).Diğer tarafta yumuşak tereyağ ve pudra şekeri mikser ile çırpılır ve içerisine un,mahlep ve 2 yumurta eklenir.Biraz karıştırıldıktan sonra süt ve maya da eklenir.
Yağlı bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır sonrasında da yoğurulur.Elde edilen hamur 40 dk üzeri nemli temiz bir bezle örtülerek bekletilir.Sonrasında eşit 3 parçaya bölünür.İnce şeritler halinde açılır ve saç örgüsü gibi örülür.Üzerine kalan 1 yumurtanın sarısı sürülür,fındık kırıklarıda üzerine serpilir 170 derecede 15-20 dk kadar pişirilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder