Malzemeleri:
- 5 adet patlıcan
- 400 gram dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan (büyükçe)
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber (arzu ederseniz)
- 3 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, 1-1,5 cm kalınlığında ve 5-6 cm boyunda olacak şekilde dilimlenerek, bol tuzlu suya konur ve yaklaşık 15-20 dakika bekletilir.
Patlıcanlar tuzlu suda beklerken, ufak kuşbaşı şeklinde doğranmış et, 1,5 çay bardağı su ile tencereye konur ve ocağa alınır. Et bu şekilde dibinde az miktrar su kalana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Daha sonra tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek, etler 5 dk kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, iri doğranmış biberler, bütün veya iki bölünmüş sarımsaklar, toz kırmızı biber ve tuz ilave edilerek, tencerenin kapağı kapalı biçimde pişirmeye devam edilir.
Diğer yandan patlıcanlar sudan alınır, suyu süzülerek kızgın yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir kağıt havlunun üzerine alınarak fazla yağının alınması sağlanır. Etler pişmeye yakın, tenceredeki malzemelere kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir ve 5-10 dakika da bu şekilde pişirilir.
Son olarak patlıcanlar da tencereye ilave edilir, karıştırılıp ocağın altı kapatılır ve yemek tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirilir. Bulgur pilavı veya taze ekmekle yenir.
Tepside Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeleri
Yapılışı
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak olarak dilimler halinde kesiniz. Domatesleride dilimleyin.
Biberleri 3-4 parçaya ayırın.
Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberide karıştırarak yoğurun.
Köfte harcından ise patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı şekilde köfteler hazırlayın.
Fırın tepsisine 1 tane patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyanasıralı bir şekilde dizin.
Yarım su bardağı suda salçamızı eriterek, sıvıyağ ile beraber ilave ediniz.
Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik döküp, aliminyum folyoyla üzerini güzelce sarın.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 1 saate yakın pişirin.
Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Tepside Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeleri
- 3 tane patlıcan
- 300 gram yağsız dana kıyma
- 1 tane orta boy soğan
- 2 tane orta boy domates
- 4 sivri biber
- 4 diş sarımsak
- 6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Fesleğen
- Kekik
Yapılışı
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak olarak dilimler halinde kesiniz. Domatesleride dilimleyin.
Biberleri 3-4 parçaya ayırın.
Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberide karıştırarak yoğurun.
Köfte harcından ise patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı şekilde köfteler hazırlayın.
Fırın tepsisine 1 tane patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyanasıralı bir şekilde dizin.
Yarım su bardağı suda salçamızı eriterek, sıvıyağ ile beraber ilave ediniz.
Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik döküp, aliminyum folyoyla üzerini güzelce sarın.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 1 saate yakın pişirin.
Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder