Sebzeli Güveç Yemeği Nasıl Pişirilir, Sebzeli Güveç Tarifi Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır Sebzeli Güveç Oktay Usta Tarifleri Sebzeli Güveç Pişirmek, Sebzeli Güveç Tarifi Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır Sebzeli Güveç Oktay Usta Tarifleri Sebzeli Güveç Pişirmek.
Sebzeli Güveç Tarifi
Malzemeleri:
- 500 gr kuşbaşı et (Kemikli)
- 250 gr yeşil fasulye
- 1 tane patlıcan
- 1 tane kabak
- 1 tane patates
- 3-4 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 2 adet kuru soğan (Piyazlık)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Eti güvecin tabanına yayıyoruz.
Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkıyoruz.
Patlıcanı alacalı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz.
2 cm eninde doğruyoruz.
Kabağıda aynı şekilde doğruyoruz.
Patatesi soyup kuşbaşı doğruyoruz.
Biberide kesip doğruyoruz. Fasulyelerin uçlarını alıp kırıyoruz.
Kuru soğanı piyazlık doğruyoruz. Sarımsağı kabuklarından soyup, bütün doğradığımız sebzeleri geniş bir kabın içinde harmanlıyoruz.
Bütün sebzeleri güvece koyduğumuz etlerin üzerine boşaltıyoruz.
Domatesi dilimleyip veya kuşbaşı doğrayıp sebzelerin üzerine koyuyoruz.
Ayrı bir kasede salçayı, sıvı yağı, tuzu, pulbiberi karıştırıp üzerine bir su bardağı su koyup karıştırıyoruz.
Karıştırdığımız sosu sebzelerin üzerinden gezdirerek döküyoruz.
Güvecin ağzına aliminyum folyo kapatıp kısık ateşte veya fırında pişiriyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder