Malzemeleri
- 3 Tavuk Göğsü
- 100 gram Mantar
- 2 Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 1 Kahve Fincanı Margarin
- 3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
- 1 Çay Bardağı Krema
- 3-4 Dal Maydanoz
- Bir Tutam Kekik
- Tuz
- Karabiber
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 2 Çorba Kaşığı Margarin
- 1 Su Bardağı Tavuk Suyu
Hazırlanışı
Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk etlerini una bulayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber serpin.
Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın. Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.
Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin. Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin. Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder