Mantar Sote Tarifi Mantar Sote Nasıl Yapılır Mantar Sote Pişirmek Mantar Sote Yapmak, Mantar Sote Malzemeleri, Mantar Sote Oktay Usta tarifleri, Mantar Sote Nasıl Pişirilir, Mantar Sote Tarifleri, Mantar Sote Yemeği.
Mantar Sote Tarifi
Malzemeler:
- 750 gram mantar
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates veya 1,5 çay bardağı hazır doğranmış domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Mantarlar, iyice yıkanır. Büyüklüğüne göre dörde veya ikiye bölünür. Kararmaması için 10 dakika limonlu suda bekletilir.
Suyun içinden alınarak ısıtılan alçak bir tencereye koyulur 1-2 kez karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır.
Bu arada suyunu verecektir. Suyunu çekmeye başlayınca zeytinyağı ilave edilir. Tuz atılarak yemeklik doğranan soğan ve aynı boyutlarda doğranan biberler eklenerek 10-15 dakika sotelenir. Salçalar katılıp birkaç kez karıştırılır.
Soyulup doğranan domatesler de ilave edilerek 5 dakika daha pişirmeye devam edilir. Son olarak karabiber ekilerek ocaktan alınır. Pilavla veya pilavsız sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder