Kilis Kebabı Tarifi Kilis Kebabı Nasıl Yapılır Mis Kilis Kebabı Tarifi Yemek Tarifleri, Mis yemek, Yemek Tarifleri, Gaziantep Kilis Kebabı Tarifi Kilis Kebabı Nasıl Yapılır, Kilis Kebabı Pişirmek, Kilis Kebabı Oktay Usta Tarifleri, Kilis Kebabı Yapmak, Kilis Kebabı Tarifleri, Kilis Kebabı Nasıl Pişirilir, Kilis Kebabı Pişirmek, Kilis Kebabı Oktay Usta Tarifleri, Kilis Kebabı Malzemeleri.
Kilis Kebabı Tarifi
Malzemeleri
Malzemeleri
- 1 Kg Patlıcan
- 750 Gr Orta Yağlı Kıyma
- Sıvı Yağ
- Tuz, Karabiber, Yenibahar
- Su
- 2 Adet Soğan
- 2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
- 2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
- 1 Adet Limon
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 4-5 Adet Domates
Yapılışı
Patlıcanları bol suyla yıkayın. Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin. Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın.
Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın. Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin. Izgarada arkalı önlü pişirin.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın. Kızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin.
Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizin. Domates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder