Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeleri
- 500 gram orta yağlı koyun kıyması
- 1 kg orta boy patlıcan
- 1 kg domates
- 2 soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 diş sarmısak
Yapılışı
1 adet soğanı ve sarmısakları rendeleyin.
Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin.
Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat buzdolabında bekletin.
Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin.
Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu işlemi tüm malzemeye uygulayın.
Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması için çöp şişler geçirerek tepsiye yerleştirin.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soğanı da ekleyin ve patlıcanların üzerine dökün.
Yeşil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin.
En son olarak da sıvı yağı tepsideki malzemenin üzerinde gezdirerek dökün.
300 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
Bulgur pilavı ve cacıkla servis yapabilirsiniz.
300 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
Bulgur pilavı ve cacıkla servis yapabilirsiniz.