Malzemeler:
- Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (sarısı üzerine)
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1tatlı kaşığı sirke
- İç malzemesi:
- 250-300 gr. beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Geniş bir kaba 2-2,5 su bardağı unu eleyin. Ortasına bir çukur açarak oda sıcaklığında yarım paket margarini, 2 yumurta beyazını (sarıları poğaçaların üzeri için), tuz, yoğurt, sirke, kabartma tozu koyup karıştırın.
Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar un ilave edin ve yoğurun. İç harcı için çatalla beyaz peyniri ezin ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucunuzda yassı bir şekil verin ve ortasına iç malzemesini yerleştirerek iki ucu birleştirin.
Üzerine yumurta sarıların sürerek pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder