Patlıcan Kavurması Tarifi
Malzemeleri
- 3 tane patlıcan
- 250 gram kıyma
- 3-4 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kaşık zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça (Arzu edilirse)
Hazırlanışı
Kıymayı tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Tereyağı ve zeytinyağı ekleyin.
Kabuğunu soyduğunuz ve doğradığınız domatesleri ve sivri biberleri ekleyip kavurmaya başlayın.
Patlıcanları yıkayın, alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayın. Dilerseniz tuzlu suda 10-15 dk. bekletin. Suyunu süzüp 2 kere yıkayın.
Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Patlıcanları ekleyin, biberini tuzunu atın ve ezmeden ara ara karıştırarak patlıcanlar pişene kadar kavurmaya devam edin.
İsterseniz makarna isterseniz pilavla servis edin ama yanında cacık yapmayı unutmayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder