Ispanaklı Börek Tarifi



Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemeleri:

Hamur için:
  • 1 kg un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar su
  • Tuz
Ispanaklı iç malzeme:
  • Yarım kg ıspanak
  • 2 yumurta
  • 3 kaşık tereyağı+1kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
Yufkaları yağlamak için:
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için 1 kaşık yoğurt

Yufkaları açmak için
Nişasta+un

Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için undan 1 kase kadar ayırıp diğer malzemeleri yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş su ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin.

Bu arada ıspanakları ayıklayıp duru suyu çıkana kadar yıkayın ve doğrayın.

Tavada yağı eritin yumurtaları kırıp pişirin. Doğramış olduğunuz ıspanağın üzerine dökün. Tuzunu ve biberini atıp karıştırın, çıkan suyunu süzün.

Hamurdan cevizden büyük bezeler alın. Daha sonra bezeleri iki eşit sayıda bölün.

Bezelerin yarısını nişasta ve un karışımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız her bir bezenin aralarına erimiş tereyağı ve sıvı yağı karışımından sürerek üst üste koyun. Fırın tepsisinin büyüklüğünü geçecek şekilde açarak tepsiye yerleştirin.

Yufkaların yarısı bittiğinde hazırlamış olduğunuz ıspanaklı içi yufkanın üzerine yayın. Daha sonra diğer bezeleri de aynı işlemlerden geçirin ve ıspanaklı harcın üstüne yerleştirin.

Yufkaların arasını yağladığınız harcın kalanına 1 kaşık yoğurt ekleyip karıştırın ve en üste bu karışımı sürün.

Böreği dilimleyip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok :