Fırında Ekmek Tarifi


Fırında Ekmek Tarifi
Malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1,5 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam
  • Çörekotu

Hazırlanışı

Ilık suda mayayı eritin, un hariç tüm malzemeleri katın. Son olarak da unu ilave edin.

Makinayı standart ekmek modunda (yaklaşık 3 saat) çalıştırın.

Mayalandıktan sonra (yaklaşık 2 saat) hamuru sıvıyağla yağladığınız fırın tepsisine alın.

Elinizle düzelterek yuvarlak şekil verin ve üzerine bıçakla çizikler atın.

Çörek otu ve susamları da serperek 180 dereceye ayarladığınız fırında ekmeği nar gibi kızarana kadar pişirin.

NOT :Ekmeği makinada değil de elinizde yapacaksanız; Yine tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun, hamur elinize yapışabilir ancak hamuru fazla unlamamaya çalışın. Hamuru yoğurduktan sonra 1-2 saat kadar üzerini nemli bir bezle kapatıp mayalanması için bekletin.

Hiç yorum yok :