Yoğurtlu Bulgur Topları Tarifi
Malzemeleri:- Bir su bardağı ince bulgur
- Bir su bardağı un
- Bir tane soğan
- İki çorba kaşığı sıvı yağ
- Bir çorba kaşığı salça
- Bir tutam pulbiber
- İki diş sarmısak
- iki su bardağı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Bir su bardağı bulguru bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin.
İyice şişene kadar bekletin.
Daha sonra süzgeçle süzüp, genişçe bir kaba alın.
Unnu, tuzunu ve karabiberini ilave edin.
İyice yoğurarak hamur kıvamına getirin.
Elinizle ceviz kadar parçalar koparıp minik toplar yapın.
İyice şişene kadar bekletin.
Daha sonra süzgeçle süzüp, genişçe bir kaba alın.
Unnu, tuzunu ve karabiberini ilave edin.
İyice yoğurarak hamur kıvamına getirin.
Elinizle ceviz kadar parçalar koparıp minik toplar yapın.
Tencerede su kaynatın, biraz tuz katın.
Köfteleri suya atıp haşlayın.
Kevgirden geçirip, tabağa alın.
Diğer tarafta sarmısakları dövüp, yoğurda katın.
Bulgur toplarının üzerinde gezdirin.
Köfteleri suya atıp haşlayın.
Kevgirden geçirip, tabağa alın.
Diğer tarafta sarmısakları dövüp, yoğurda katın.
Bulgur toplarının üzerinde gezdirin.
Üzerine sosunu hazırlayın.
Sos için, iki çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.
Yemeklik doğranan soğanları yağda kavurun.
Bir çorba kaşığı salça ve bir tutam pul biberle karıştırın.
Köftelerin üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Sos için, iki çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.
Yemeklik doğranan soğanları yağda kavurun.
Bir çorba kaşığı salça ve bir tutam pul biberle karıştırın.
Köftelerin üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servis yapın.