Güveçte Mantar Sote Tarifi
Malzemeleri:
- 500 gr kuşbaşı et
- 500 gr mantar
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet ortaboy kuru soğan (Piyazlık)
- 2-3 adet domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Maydanoz
Ön hazırlık olarak tencereye eti koyup haşlıyoruz.
Güvece sıvıyağı, kuru soğanı (piyazlık doğruyoruz) koyup soteliyoruz.
Üzerine eti ilave ediyoruz.
Bir iki karıştırıp yeşil biberleri ilave ediyoruz.
Bütün malzemeler sotelendikten sonra pulbiberi, domatesi ilave ediyoruz.
Bir iki taşım kaynayınca mantarları ilave ediyoruz.
Tuz, kekik ve karabiberi katıp kısık ateşte mantarlar pişene kadar pişiriyoruz.
Maydanozla süsleyip sıcak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder