Mis Maraş Dondurması Tarifi
Malzemeler:
- Bir litre süt
- Bir tatlı kaşığı dondurma salepi
- Bir paket krem şanti
- Bir adet damla sakızı
Yapılışı:
Bir litre sütten bir su bardağı ayır, kalan sütü tencereye al içine salebi ,dövülmüş damla sakızını koy ve ateş üzerinde pişir, koyulaşınca ateşten al soğumaya bırak. Ayrılan bir su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırla, içine vanilya kat.
Soğuyan salepli süte krem şantiyi karıştır, (istenirse kakao konabilir), dondurucuya koy. On dakika sonra dolaptan al mikserle çırp bu işlemi tekrarla, donunca servise hazırdır servis yaparken üzerine damla çikolata, ceviz veya fındıkla süsleyin .
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder