Lokanta Usulü İşkembe Çorbası Oktay Usta Tarifi
Malzemeleri- 1 kilogram dana işkembe
- 1 kahve fincanı sirke
- 8 diş sarımsak
- 100 gram margarin
- Kırmızı biber
- 1 fincan un
- Tuz
Yapılışı
İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır. El büyüklüğünde parçalar kesilip tencerenin içine konur. Ağzına kadar su doldurularak pişmeye bırakılır. Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır.
2 diş sarımsak kaynama suyuna ilave edilir. Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyılır. Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur.
1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya akıtılır. Tuz konur. Söndürülür.
Kırmızı biber yağda hafif çevrilir. Kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür. Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır.
Not : İsteğe göre işkembe çorbası terbiyeli yapılabilir. Bunun için 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu iyice çırpılır. Kaynayan çorba suyundan da 1 kepçe alınarak yumurtalara ilave edilip karıştırılır. Sonra hepsi çorbaya konup çorba ateşten alınır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder