Malzemeleri
- 2 kilogram ıspanak
- 7 adet büyük soğan
- 10 çorba kaşığı margarin
- 2 bardak et suyu
- 2 kahve kaşığı karabiber
- 500 gram yoğurt
- 5 diş sarımsak
- Tuz
Bir tencereye kökleri ayıklanmış ve iyice yıkanmış ıspanakları ve üstünü kapayacak kadar su koyun. Ispanakları 20 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Kıyarak bir tarafa bırakın. Sonra bir tencereye margarin ile küçük doğranmış soğanları koyun. Soğanları 5 dakika kavurun. Sonra bunlara 2 tatlı kaşığı tuz ile haşlanmış ıspanakları katın. Devamlı karıştırarak 20 dakika kavurun.
Sonra ıspanaklara iki bardak et suyu ilave edin. Ispanaklar suyunu çekene kadar hafif ateşte pişirin. Suyunu çekince 2 kahve kaşığı karabiber ilave edin ve tekrar karıştırın. Tabağa alarak üzerine çatalla çırpılmış ve dövülmüş sarımsak katılmış yoğurt dökün ve servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder