Patates Mantısı Tarifi
Malzemeler
- Altı tane patates
- Maydanoz
- Bir kase yoğurt
- Dört diş sarımsak
- Bir tatlı kaşığı salça
- Tereyağı veya sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesleri iyice yıkadıktan sonra tencerede haşlayın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyarak çatal yardımıyla iyice ezin. Doğradığınız maydanozları püre haline getirdiğiniz patatesin içine ilave ederek iyice karıştırın. Damak zevkinize göre içine karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içini oyuk hale (bardak şeklinde şekillendirin) getirin. Ezdiğiniz sarmısak ve yoğurdu iyice karıştırdıktan sonra bardak şeklindeki patateslerin içine doldurun. Hazırladığınız kızgın salçalı yağı patateslerin üzerine dökerek servis yapın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder