Patates Mantısı Tarifi



Patates Mantısı Tarifi
Malzemeler
  • Altı tane patates
  • Maydanoz
  • Bir kase yoğurt
  • Dört diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Tereyağı veya sıvı yağ
Hazırlanışı 
Patatesleri iyice yıkadıktan sonra  tencerede haşlayın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyarak çatal yardımıyla iyice ezin. Doğradığınız maydanozları püre haline getirdiğiniz patatesin içine ilave ederek iyice karıştırın.  Damak zevkinize göre içine karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içini oyuk hale  (bardak şeklinde şekillendirin) getirin. Ezdiğiniz sarmısak ve yoğurdu iyice karıştırdıktan sonra  bardak şeklindeki patateslerin içine doldurun.  Hazırladığınız  kızgın salçalı yağı patateslerin üzerine dökerek servis yapın

Hiç yorum yok :