Fırında Baharatlı Tavuk Sarma Oktay Usta Tarifi


Fırında Baharatlı Tavuk Sarma
Malzemeleri
  • Bir tane tavuk
  • Taze kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Mayonez
Sebzesi İçin
  • İki tane havuç
  • İki kırmızı biber
  • Bir kabak
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • Bir kase arpacık soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Hazırlanışı
Tavuğu kemiklerinden ayırıyoruz. İçine tuz, karabiber ve kekik serpiyoruz. Fırına girebilecek bir iple tavuğu birleştirip sarıyoruz. Fırın tepsisine koyup üzerine mayonez sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişiriyoruz. Sebzesi için, havuç ve kabakları soyup haşlıyoruz. Haşlanmış sebzeleri ve kırmızı biberi doğruyoruz.

Geniş bir tavada sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanları kavuruyoruz.

Doğradığımız sebzeleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. Geniş bir servis tabağına sotelenmiş sebzeleri koyuyoruz.

Tavuğu fırından çıkartıp ipini çıkartıyoruz. İster dilimleyip ister bütün bir şekilde sebzelerin üzerine koyup servis ediyoruz. 

Hiç yorum yok :