Şakşuka tarifi Şakşuka nasıl yapılır Şakşuka malzemeleri

Şakşuka Tarifi, Şakşuka Yapılışı, Şakşuka nasıl yapılır, Şakşuka malzemeleri

Şakşuka Tarifi
Malzemeleri: 

  • 5 tane patlıcan
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 5 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Baharatlar
  • Kızartmak için sıvıyağ

Şakşuka Yapılışı
Patlıcanları yıkayın kurulayıp küp küp doğrayın.
Tuzlu suya koyup 15-20 dakika bekletin.
Soğan ve biberleri ince ince doğrayın.
Domatesleri de küçük küp şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ezin.
Patlıcanları kızgın yağda kızartın.
Peçeteye çıkartıp fazla yağını alın.
Sosu hazırlamak için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun.
Soğanı, biberi ve sarımsağı yağda kavurun.
Ardından salça ekleyip biraz kavurun.
Domates, tuz, baharatlar ve şekeri ilave edin.
Daha sonra suyu ekleyin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
Son olarak patlıcanla karıştırın ya da üzerine dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok :