Kağıt Kebabı Tarifi Kuzu Etli Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır Malzemeleri


Kağıt Kebabı Tarifi 
Malzemeleri:
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Bir tane havuç
  • Bir tane patates
  • Bir tane salçalık kırmızı biber
  • Bir çay bardağı bezelye
  • 10 tane arpacık soğanı
  • Üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tane domates
  • Bir çay bardağı sıcak su
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • İki çay kaşığı tuz
  • 5-6 dal dereotu
Yapılışı
Malzemeleri birebir kullanırsanız siz de harika kağıt kebabı yapabilirsiniz. 

Zeytinyağını tencereye ya da geniş bir tavaya alın. Zeytinyağını kızdırın ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ekleyin, 2 dakika karıştırarak soteleyin.

Kuşbaşı etleri ve ince doğranmış kırmızı biberi de ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde karıştırarak soteleyin. Sıcak su ile salçayı karıştırıp malzemelere ekleyin. Bu şekilde etler yumuşayana kadar yaklaşık 8 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin.

Küp küp doğradığınız patates, domates ve havucu da ekleyip, ara ara karıştırarak 8 dakika da bu şekilde pişirin. Sebzeler yumuşayınca bezelye, tuz, karabiber, kekik baharatlarını da ekleyip, 5 dakika daha pişiriyoruz.

En son ince doğradığınız dereotunu da ekleyin ve ocağın altını kapatın. 1-2 kez karıştırın. Kağıt kebabı içi hazır. Yağlı kağıttan yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda parçalar kesin. Hazırladığınız için yarısını bir kağıda, kalan yarısını da diğer kağıda paylaştırın.

Kebabınızı sarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Kağıt kebaplarını rahat sarabilmek için fırça yardımıyla hafifçe suyla ıslatın.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.